gespecialiseerd
home
manicure
voetmassage
gespecialiseerd
voetverzorging

Diabetes en voeten

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. In het keuzemenu aan de linkerzijde (bij vergoedingen) kunt u meer informatie over vergoedingen vinden.

provoet logo