voeteverzorgingfoto
home
manicure
voetmassage
gespecialiseerd
voetverzorging

Huidschimmel

Huidschimmel wordt ook wel 'zwemmerseczeem' genoemd. Veel mensen hebben last van deze (jeukende) huidaandoening. Schimmelinfecties komen veelvuldig voor tussen de tenen en onder de voeten. Het begint vaak met blaasjes en door krabben gaat de huid kapot. Deze infectie is zéér besmettelijk.

Het wordt opgelopen in gezamenlijke doucheruimtes, kleedkamers en zwembaden. In een warm en vochtig klimaat gedijen schimmelsporen het best, zodat genoemde ruimtes een bron van (her)besmetting vormen. Ook overmatig zeepgebruik en niet voldoende afdrogen van de voeten (vooral tussen de tenen) draagt bij aan het ontstaan van een schimmelinfectie.

In een vroeg stadium kan behandeling met een anti- schimmelzalf en poeder nog afdoende zijn. Behalve de huid moeten ook alle schoenen behandeld worden met een schimmeldodende poeder. In een vergevorderd stadium zijn deze maatregelen niet meer afdoende en is het raadzaam de huisarts te raadplegen.

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de pedicure een 'must', wanneer u wilt voorkomen dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt, dat niet alleen uw huid maar ook uw nagels aangetast raken. De pedicure inspecteert uw voeten en geeft adviezen om de voeten en de voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor schimmelinfecties.

provoet logo