gespecialiseerd
home
manicure
voetmassage
gespecialiseerd
voetverzorging

Reuma en voeten

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, "slijtage" in de gewrichten en standveranderingen.

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, “schuurpapier” nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten) en verkleuringen van de nagel.

Experimenteer niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een professionele pedicure aangesloten bij Provoet. De pedicure kan u ook advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.

Als u als reumapatiënt naar een pedicure gaat dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. In het keuzemenu aan de linkerzijde (bij vergoedingen) kunt u meer informatie over vergoedingen vinden.

provoet logo