voetmasage
home
manicure
voetmassage
gespecialiseerd
voetverzorging

Voetmassage

Uw voeten dragen u door het leven. Elke dag moeten ze ons gewicht dragen en soms een veelvoud daarvan als we werken of sporten. Onze schoenen zijn ook niet altijd het beste voor onze voeten. Daarnaast besteden we in het algemeen minder aandacht aan onze voeten dan ze verdienen.

Voetmassage is zo oud als de mensheid zelf; in Egypte, China en India werd 5000 jaar geleden al voetmassage toegepast. Men had ook ontdekt dat via drukpunten op de voetzolen, het lichaam op een positieve manier beinvloed kan worden. Want ieder onderdeel van het lichaam heeft een eigen plek op de voet (met name op de voetzolen). Door deze plekken te masseren en op bepaalde plaatsen te drukken, kunnen klachten verminderen en vaak ook verdwijnen.

Een voetmassage bevordert de doorbloeding, hormoonfuncties, lymfedoorstroming en de afvoer van afvalstoffen. Deze massage is geschikt voor allerlei soorten klachten zoals bijvoorbeeld: Hoofdpijn, rugpijn, darmproblemen, ademhalingsproblemen, menstruatieklachten enzovoort.

Ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om uw drukke bestaan even te vergeten en van een ontspannende voetmassage te genieten. Voetmassage brengt u op een veilige en vriendelijke manier in balans, waarbij u weer op goede voet met uzelf komt te staan. 

provoet logo