voeteverzorgingfoto
home
manicure
voetmassage
gespecialiseerd
voetverzorging

Voetwratten

Voetwratten zijn een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie. Ze lijkt vaak op een likdoorn. Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts. Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling en bij pijnklachten eventueel een (tijdelijke) inlegzool met een uitsparing ter hoogte van de voetwrat vervaardigen.

provoet logo